ontdek je kwaliteiten,emoties en veerkracht

sta sterk in jouw schoenen en veer weer recht na een tegenslag

Tijdens individuele of groepssessies krijgt het kind of jongere op een speelse, creatieve en positieve manier handvatten om beter om te gaan met moeilijkheden. Ook als ouder word je steeds betrokken in de trajecten om een effect op lange termijn te creëren.

 

Lekker-in-je-vel

Op een kindvriendelijke en laagdrempelige manier gaan we met volgende thema’s aan de slag: zelfvertrouwen, emoties, ontspanning, faalangst en overprikkeling.

Helden traject

Ben je als ouder geïnteresseerd in positief opvoeden en wil je meer weten? 

Boost!

Zit het heel even niet mee? Kan je wel een boost gebruiken? Als kind, jongere mag je jezelf af en toe ook wel eens wat positieve aandacht cadeau doen!

tEA-time

Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of waar je ook naar toe wil bij een 'theekransje' kun je onder het genot van wat lekkers in fijn gezelschap genieten van echte aandacht, gezelligheid en aandacht om jezelf te zijn.

Meer en meer kinderen staan tegenwoordig met een grote gevoeligheid in het leven. Vaak beseffen ze dit niet, maar voelen ze zich ‘anders’. Leren omgaan met jouw gevoeligheid is van belang want het kan heel wat met zich meebrengen, zoals: een laag zelfbeeld, negatief denken, angsten, pestgedrag, opstandig en agressief gedrag, faalangst, piekergedachten, slaap -en eetproblemen, ...

Leer voelen wanneer je te veel of te weinig prikkels ervaart en wat je eraan kan doen. Want in deze grote gevoeligheid zitten ook grote voordelen...

Het zou kunnen dat deze verschijnselen stress en spanning met zich meebrengen tot in de huiskamer. Wanneer stress en spanning blijven bestaan bij een kind is dit een duidelijk signaal dat ze het niet alleen kunnen oplossen en hulp kunnen gebruiken.

Wens jij dat jouw kind in zijn kracht komt te staan? Dat het manieren leert om anders om te gaan met siuaties? Wens jij als ouder tips en handvaten om meer rust en energie te creëren?
— Lore Coppens - feel-it coach

Lekker-in-je-vel

Een lekker-in-je-vel sessie is een groeiplek voor deze kinderen om zelfbewuster te worden, met betrekking tot hun kwaliteiten, emoties en gevoeligheden. Ze leren om beter te ontspannen en rustig te worden. Hierdoor komen ze lekkerder in hun vel te zitten, en dit maakt hen veerkrachtiger op de lange termijn.

Op een kindvriendelijke en laagdrempelige manier gaan kinderen tussen 6 en 12 jaar in 5 sessies aan de slag met volgende thema’s: zelfvertrouwen, emoties, ontspanning, faalangst en overprikkeling. In een klein groepje van max. 5 kinderen komen ze lekkerder in hun vel te zitten.

Sommige kinderen hebben in hun jonge leventje al last van stress en spanning. Deze kinderen staan vaak gevoeliger in het leven dan anderen en soms durft hun eigenwaarde hieronder lijden.
— Lore Coppens - feel-it coach

We organiseren ook het 'lekker-in-je-vel-kamp'.

De focus ligt tijdens dit kamp erop dat kinderen 'gezien' worden, door aandacht te geven aan wie ze ZIJN. Om dit te realiseren werken we gedurende het kamp in kleine groepjes. Voor kinderen die niet graag op kamp gaan omdat het vaak grote groepen zijn is dit een aanrader! Alle opdrachten worden in een creatief of speels jasjes gestoken en er is uiteraard plaats voor vrij spel!

 

activiteiten

 1. talenteninterviews: iedereen krijgt een individuele sessie waarbij er naar zijn/haar talenten wordt gekeken!
 2. knutselopdrachten rond kwaliteiten
 3. kinderyoga door externe docent
 4. massages: leren ontspannen
 5. relaxkidsworkshop
 6. emotiespelen
 7. hel(p)ende verhalen over zelfvertrouwen, faalangst, boosheid, etc
 8. complimenten leren geven/ontvangen
 9. vertrouwenspelen
 10. grimmen
 11. vrij spel buiten
 12. dierenbezoeken kinderboerderij....

 

kalender

Paasvakantie 2018: 5 dagen | 9-13 April | 9 tot 16.00 uur
Zomervakantie 2018: 5 dagen | 16-20 juli | 9 tot 16.00 uur
5 dagen | 27-31 augustus | 9 tot 16.00 uur (ideaal voor jouw kind om ontspannen en veerkrachtig het nieuwe schooljaar te beginnen)
Herfstvakantie 2018: 3 dagen | 29 - 31 oktober | 9 tot 16.00 uur

Praktisch

195€/3 dagen - 295€/5 dagen
Vergoeding mogelijk via enkele ziekenfondsen. Er wordt gewerkt in kleine groepen!

Inbegrepen: Lekkere en gezonde tussendoortjes, drankjes, knutselmaterialen, bewegingsmaterialen, verzekering
Niet inbegrepen: Lunch

Dit was in elk geval een fantastisch initiatief! Onze kinderen waren dolenthousiast over je kamp. Anna is vrolijker, trekt zich momenteel minder aan, heeft haar blad met haar kwaliteiten opgehangen in haar kamer. Kan momenteel teleurstellingen “counteren” met wat wel leuk was. Dikke dankjewel dus voor deze ervaring.
— Ellen, mama van Anna
Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor de drie erg waardevolle dagen die je Marie hebt bezorgd. Ze spreekt er erg vaak over en de zaken die ze heeft opgepikt kan ze ook echt toepassen. Het kamp was echt helemaal op haar tempo, een zeer warme open sfeer en voor haar zalige creatieve momenten. Ze hoopt zeker nog eens een kamp mee te kunnen doen.
— Ils, mama van Marie

Helden traject

Preventie stress en spanning.

Het Helden traject is een training voor ouders en kind waarbij in 8 stappen kennis gemaakt wordt met positief opvoeden. Jouw wens is om jouw kind in zijn kracht te laten staan. Er hoeft helemaal niets 'mis' te zijn met jouw kind.

Tijdens de kindersessies maak ik kinderen meer bewust van hun kwaliteiten, emoties, gevoelens en gedachten. Bewustwording van zichzelf is het begin van aanvaarding, zelfzekerheid, heldere gedachten, gezonde relaties, veerkracht en in het algemeen een gezonde levensbalans. Op lange termijn kan dit bijvoorbeeld betekenen dat ze beter opkomen voor zichzelf, hun grenzen beter aangeven, positiever denken, beter om kunnen gaan met moeilijke situaties en leren ontspannen.
Ouders krijgen tips en handvatten om het kind te ondersteunen in dit proces want kinderen hebben hun omgeving nodig om te kunnen groeien! Als kind en ouders krijgen jullie dus enkele inzichten en tools over sociaal-emotionele thema's waardoor langdurige stress en spanning op termijn verminderd kan worden.

Met het kind ga ik onder andere op ontdekking naar de binnenkant van mijn held, Rafiki (Rafiki betekent trouwens vriend in het Swahili) ! Wat gebeurt er bijvoorbeeld allemaal in Rafiki zijn denkmachine? Welke emoties leven daar? Wat voelt hij aan de binnenkant als hij ergens bang voor is?

We schetsen ook samen een held die het kind zelf wel zou willen zijn. Hoe ziet deze eruit? Hoe heet deze? Wat zou die kunnen? Hoe zou die zich voelen? Want in ieder van ons zit stiekem ook een held.
— Lore Coppens - feel-it coach

Door het traject samen als ouders en kind te beleven wordt het gemakkelijker om het geleerde in jullie vertrouwde omgeving toe te passen. Ik begeleid jullie kind graag mee in het groeien naar de held van zijn eigen verhaal.


Het Helden traject kent de volgende stappen en duren steeds 1 uur:

 1. intake gesprek ouder(s)

 2. sessie 1 kind: talenten

 3. sessie 1 ouder(s): talenten

 4. sessie 2 kind: emoties

 5. sessie 2 ouder(s): emoties

 6. sessie 3 kind: gedachten en omdenken

 7. sessie 3 ouder(s): gedachten en omdenken

 8. afsluitende sessie: oefenen

 

Boost!

Geef jezelf een boost

Zit het even niet mee? Heb je veel stress? Of vind je zelf dat je geen stress hebt maar anderen wijzen je erop? Krijg je onverklaarbare lichamelijke klachten? Zit je met vragen over jezelf? Weet je niet welke richting uit te gaan? Wil je advies? ...

Een Boost sessie kan je helpen om alles even op een rijtje te zetten en zorgt voor energie om weer verder te gaan. Je geeft jezelf een boost als cadeau! Moet al eens kunnen, toch?!

We kunnen aan de slag gaan met jouw bewustwording over jezelf. Hoe komt het dat je zo reageert? Wat voel je precies? Welk type persoon ben je? Welke talenten en kwaliteiten zitten in je? Aan welke overtuigingen pin jij je vast? Bewustwording is een belangrijke stap in jouw verdere proces! Daardoor kan je bijvoorbeeld leren positiever te denken over jezelf en beter leren weten wanneer je toe bent aan ontspanning. Je kan beter voelen of communiceren. Wat jij vraagt, daar vinden we iets op!

We kunnen focussen op coaching, ontspanning, talentontwikkeling, theoriën, enz... We kunnen binnen blijven of de buitenlucht opsnuiven. De Boost sessies zijn aangepast aan jouw persoonlijkheid, noden en wensen!

Een boost sessie kan zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Je kan na je eerste boost sessie uiteraard nog volgende sessies boeken.
— Lore Coppens - feel-it coach

Tea-time

let’s chat & learn from each other, with some nice tea

Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of waar je ook naar toe wil bij een 'theekransje' kun je onder het genot van wat lekkers in fijn gezelschap genieten van echte aandacht, gezelligheid en aandacht om jezelf te zijn.

Theekransjes zijn gezellige, laagdrempelige, verbindende bijeenkomsten in kleine groepjes voor verschillende doelgroepen. Herkenning en leren van elkaar staat centraal. Doelgroep jongeren tussen 12 en 16 jaar.